Zakelijk

3 redenen om meer te schrijven op kantoor

Hoe vaak maak jij gebruik van pen en papier op kantoor? Waarschijnlijk zal het antwoord je versteld doen staan. De meeste mensen schrijven tegenwoordig bijna helemaal niet meer. Alles wordt snel getikt, notities worden in de smartphone gezet en het contact met de klant gebeurt merendeels digitaal. Vulpennen bestellen bij Pwakkerman.com? Waarom zou je als ondernemer nog de moeite nemen? In dit artikel geven we 3 redenen waarom het wel degelijk belangrijk is om meer te schrijven op kantoor. Lees mee en laat je inspireren!

1.      Beter onthouden

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je beter dingen kunt onthouden wanneer je dit simpelweg met pen op papier schrijft. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst staan de hersenen vaak vrijwel op non-actief bij het tikken. Veel mensen kunnen in een razend tempo typen, maar weten vervolgens zelf bijna niet wat ze opgeschreven hebben. Niet handig na een lange vergadering natuurlijk. Want dit betekent dubbel werk. Eerst het typen zelf en daarna alle geschreven tekst weer opnieuw doorlezen. Uit onderzoek blijkt dat tijdens het schrijven meerdere gebieden in de hersenen worden geactiveerd. Hierdoor zal je brein de informatie veel sneller opnemen. Genoeg reden dus om een keer een Parker pen bij www.pwakkerman.com aan te schaffen. Dat bespaart je uiteindelijk een hoop extra werk.

2.      Persoonlijker

Het is als ondernemer best lastig om jezelf te onderscheiden. Veel bedrijven werken immers volgens dezelfde principes om zoveel mogelijk klanten binnen te halen. Je kunt echter gemakkelijk onderscheid maken door dingen te doen die een ander niet zo snel zou proberen. Wat dacht je bijvoorbeeld van handgeschreven berichten naar klanten sturen? Dit komt zo weinig voor dat dit gegarandeerd direct indruk zal maken. Koop een mooie montblanc vulpen of een aantal lamy vulpennen om jouw handschrift nog mooier uit te laten komen en stuur persoonlijke berichtjes. Dit komt veel persoonlijker over dan een simpel mailtje. Zo laat je zien dat je tijd investeert in je klanten en dat maakt zeker indruk.

3.      Creatiever denken

Ben je van plan om binnenkort een brainstormsessie met het personeel te doen? Om problemen op te lossen of juist met nieuwe innovatieve ideeën te komen? Dan is het verstandig om bij aankomst in de vergaderzaal eerst een aantal praktische Waterman pennen uit te delen. Verzoek het personeel om smartphones, laptops, tablets en dergelijke buiten de vergaderzaal te houden. Geef ieder gewoon een groot vel papier en een pen.

Uit verschillende onderzoeken is immers gebleken dat schrijven met pen van enorme positieve invloed is op het brein. Het zorgt ervoor dat je sneller kunt schakelen en creatiever kunt denken. Hierdoor is de kans dat de brainstormsessie slaagt veel groter.

Nog een groot voordeel: wanneer elektrische apparaten buiten de ruimte worden gehouden, zal men ook niet zo snel afgeleid raken. Hierdoor focussen ze zich enkel op de punten die jij ze geeft, waardoor er veel sneller en gefocust te werk zal worden gegaan. Met alle gevolgen van dien. Een succesvolle brainstormsessie kan enorm veel gevolgen hebben voor het doen en laten van jouw bedrijf. Pennen uitdelen dus maar!

Over de auteur

Avatar

bedrijvenweblog