Zakelijk

Dekbedovertrek online kopen

Een fijn dekbed houdt je ′s avonds warm. Een dekbed dat goed van kwaliteit is voorkomt dat je te veel gaat zweten. Zo is een dekbed van wol of dons duurder maar houdt meer warmte vast dan een synthetische deken. Voor een synthetisch deken betaal je het minst, maar laat je ook het meeste zweten. Als je hier geen last van het is een synthetisch dekbed dus prima. Veel dons en donsveren houd warmte goed vast en ventileert goed. Een wollen dekbed houdt warmte ook heel goed vast en is fijn als je veel zweet. Des te meer dons of wol in het dekbed zit, des te fijner een dekbed dus aanvoelt. Het materiaal die je fijner vindt voelen is daarbij dus afhankelijk van je wensen. Vergeet niet om ook een fijne dekbedovertrek te kopen.

Een perfect dekbed

Er zijn dus verschillende soort dekbedden beschikbaar. Afhankelijk van de kwaliteiten die voor jou belangrijk zijn, zul je voor een anders soort materiaal kiezen. Het grootste verschil zul je merken tussen materialen die fijn zijn als je het snel koud hebt of juist snel warm hebt. Of je een voorkeur hebt voor donsveren, wol of synthetische stoffen is persoonlijk. Afhankelijk van de materialen die gebruik zijn in het dekbed zul je een ander niveau comfort ervaren. Als het je niet zoveel uitmaakt en niet te veel uit wilt geven is een synthetisch deken perfect. Materialen van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat het dekbed stevig en luchtig aanvoelt. Je betaalt meer, maar het dekbed houdt je warmer maar voorkomt zweten. Tussen donsveren en wol zit wel een groot verschil.

Een dekbed van wol of dons 

Als je een zacht dekbed wilt dat niet te zwaar ligt is een dekbed van dons veren ideaal. Het materiaal is licht en luchtig waardoor het niet zwaar voelt. Daardoor isoleert het dekbed ook goed en zul je veel minder snel last hebben van zweten. In de winter houdt een dekbed van dons veren je goed warm en in de zomer is het dus fijn luchtig. Een zomerdekbed van dons voelt extra licht, maar behoud wel zijn goede werking. 

Wol daarentegen voelt veel zwaarder. Dit kan ook heel fijn zijn omdat het anders voelt. Zeker in de winter kan het fijn voelen om een wat zwaarder dekbed te hebben. Wol is niet alleen voor de winter heel warm en fijn, in de zomer kan wol ook prima. Het kan genoeg luchtig waardoor je het in de zomer niet te warm hebt. Een groot voordeel is dat een wollen dekbed veel vocht kan opnemen. Als je veel zweet, merk je dat met een wollen dekbed minder snel. Wol is dus fijn materiaal voor in een zomerdekbed

Over de auteur

Avatar

bedrijvenweblog