Diversen

Een pakket versturen, waar rekening mee houden?

Geschreven door Willem

Wil jij graag een pakket versturen? Dan zal je er bij stil moeten blijven staan dat er toch best een aantal zaken zijn waar je de nodige aandacht aan zal willen besteden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de manier waarop je, je pakket wil gaan versturen. Moet deze bijvoorbeeld naar het buitenland of blijft ze binnen Nederland? Vertegenwoordigt je pakket bovendien een niet onaanzienlijke waarde waardoor je ze graag verzekerd wil versturen of niet? Het zijn slechts enkele van de vele vragen die je aan jezelf bij een pakket versturen moet stellen. 

  1. 1.) Naar waar wil je, je pakket versturen?

De eerste vraag die je aan jezelf moet stellen wanneer je een pakket wil versturen heeft betrekking tot de bestemming van het pakket. Het spreekt namelijk voor zich dat een pakket binnen Nederland op een andere manier moet worden verzonden dan een pakket die naar het buitenland wordt verstuurd. Hou er daarbij rekening mee dat een pakket versturen naar een ander land ook een stukje duurder kan zijn. Licht je dus op voorhand goed in over de kostprijs die zal worden aangerekend voor het versturen van jouw pakket. 

  1. 2.) Moet je pakket verzekerd worden of niet? 

Een pakket versturen kan ook zowel verzekerd als niet verzekerd gebeuren. De mate waarin een verzekering al dan niet is vereist is altijd afhankelijk van de waarde van de inhoud van het pakket. Voor een pakket met beperkte inhoud spreekt het voor zich dat je niet perse een verzekering dient af te sluiten. Ga je echter iets duur verzenden of wil je ten allen tijde weten waar het pakket zich bevindt? In dat geval wordt het natuurlijk een ander verhaal. Dan is je pakket verzekerd versturen mogelijks een interessante keuze. De meerprijs die je voor de verzekering dient te betalen weegt dan immers doorgaans niet op tegen het mogelijke waardeverlies bij verlies, diefstal of schade. 

  1. 3.) Zorg voor een nette verpakking

Bij een pakket versturen is het altijd ongelofelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed is verpakt. Wat betekent dit nu concreet? Zeer eenvoudig, je dient er altijd voor te zorgen dat hetgeen in het pakket zit niet zichtbaar is voor de buitenwereld. Daarnaast spreekt het voor zich dat extra aandacht is vereist bij een pakket versturen met breekbare stukken. Het is in de praktijk helemaal niet ondenkbaar (integendeel) dat je pakket eens een kleine val zal maken of dat er een zwaarder pakket bovenop zal komen te liggen. Het mag dan ook duidelijk zijn, bij een pakket versturen is een goede voorbereiding en verpakking altijd een must. 

  1. 4.) Kies voor extra zekerheid, gebruik waarschuwingen!

Een pakket versturen met een breekbare inhoud brengt in de praktijk altijd de nodige risico’s met zich mee, daar kan je niet van onderuit. Dit gezegd hebbende kan je het risico op verschillende manieren beperken. Je pakket versturen met een verzekering is uiteraard reeds een goed begin, maar dat is niet alles. Je doet er bijvoorbeeld altijd goed aan om ervoor te zorgen dat er aan de buitenkant van de doos allerhande waarschuwingen staan geschreven. Door bijvoorbeeld aan te geven dat je pakket breekbaar is kan je voorkomen dat er handelingen mee worden uitgevoerd die je liever niet hebt. Dit is zeker en vast een aanrader!

Pakketten verstuur je met KeenDelivery!

Over de auteur

Willem