Hobby

Originele kerstkaarten drukken

Geschreven door Willem

Voordat je het weet is het alweer zover, kerst. Ondanks dat kerstkaarten drukken steeds minder wordt gedaan blijft het toch altijd leuk om er één te versturen of te ontvangen. Veel kerst wensen gaan via social media of WhatsApp, maar stiekem vinden we het allemaal toch ook wel leuk als er een kaartje op de deurmat ligt met fijne kerstdagen er op. Ook kun je kerstkaarten drukken voor als je een onderneming hebt. Je klanten kun je tijdens kerst extra fijne dagen wensen en aan de hand van een kaartje is dat een extra leuk gebaar.

Wanneer je ervoor kiest om kerstkaarten te laten drukken, dan moet jouw kerstkaart er natuurlijk wel uitspringen. Lees daarvoor hieronder verder.

De boodschap

Op 9 van de 10 kerstkaarten staat natuurlijk fijne kerst of prettige kerstdagen. Ja, dat is natuurlijk wel een beetje standaard. Ga daarom dus eens rustig zitten om een nieuwe meer originele tekst daarvoor te bedenken. Vooral als je een kerstkaart stuurt naar één van je klanten is een goede tip om het persoonlijk te maken. Zo heb je geen ‘last’ van standaard teksten en kom een kerst boodschap extra leuk en fijn over.

Verdiep je daarvoor dus even extra in de andere onderneming of de eigenaar van de onderneming om dit zo toe te passen op de kerstkaart. Een boodschap hoeft niet een heel levensverhaal te zijn. Een aantal pakkende zinnen die er echt toe doen zijn soms nog meer van waarde dan een heel levensverhaal.  

Laat jezelf zien

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een kerstkaart te sturen met een mooie achtergrondkleur, een figuurtje op de voorkant of alleen een tekst, maar je kunt het ook net even anders aanpakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto van jezelf, gezin, of met de werknemers. Een foto zegt soms meer dan 1000 woorden en natuurlijk is het leuk om iets van woorden toe te voegen, maar een foto op de voorkant of in de kerstkaart maakt het net even extra leuk en speciaal.

Maak bijvoorbeeld een grappige foto in kerststijl en laat die afdrukken op een kerstkaart. De foto kan gemaakt worden bij de kerstboom of met een leuke kerstmuts op. Of wat dacht je van het dragen van een foute kersttrui? Het geeft de foto net even die extra kerstsfeer.

Iets anders dan een kerstkaart

Om een kerstboodschap over te laten brengen hoef je natuurlijk niet persé een kerstkaart te laten drukken. Je kunt het ook even anders aanpakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het drukken van een kalender alleen dan is een kerst uitstraling. Iedereen vind het tenslotte handig om een kalender te hebben. Ook kun je een persoonlijke boodschap achterlaten op bijvoorbeeld een hangtag. Dit is een klein kaartje met een gaatje erin, waardoor er een touwtje doorheen kan en je deze kunt vastmaken aan iets. Bijvoorbeeld aan een fles fijn voor de kerst of iets anders.

Zo zijn er een tal van mogelijkheden om een persoonlijke en originele kerstgroet te doen. Natuurlijk is het nog steeds leuk om dat te doen aan de hand van een kerstkaart, maar een andere optie is voor de verandering en afwisseling ook leuk.

Over de auteur

Willem