Tuin en planten

De belangrijkste voordelen van kunstgras

Steeds meer mensen kiezen ervoor om kunstgras in hun tuin te laten leggen en dat heeft natuurlijk méér dan een goede reden. Vraag je je af of jij ook kunstgras moet kiezen maar weet je eigenlijk niet zo goed welke voordelen daaraan verbonden zijn? Dan kan het onderstaande overzicht met advies je zeker op weg helpen!

Wat is kunstgras?

Voor we dieper in kunnen gaan op de voordelen van kunstgras is het natuurlijk van belang om te weten wat zo’n gras precies is. Het gaat om gras dat uit kunststof bestaat en doorgaans op grote lappen rubber of een ander materiaal geplaatst wordt, waardoor het, eenmaal uitgerold, de uitstraling heeft van gewoon, écht gras. Waarom zou je nu voor zo’n gras moeten kiezen? Lees gauw verder voor meer info!

3 belangrijke voordelen van kunstgras in de tuin

1. Je hoeft niet langer te sproeien

Een van de belangrijkste voordelen van kunstgras is dat je je gazon voortaan niet meer hoeft te sproeien. Dit komt natuurlijk omdat kunstgras geen écht gras is en dus ook niet zomaar kan uitdrogen of kapot gaan. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van de massale overschakeling van gewoon gras naar kunstgras: er is veel minder onderhoud voor nodig!

2. Je gazon ziet er altijd mooi en verzorgd uit

Niettemin ziet je gazon er altijd mooi uit als je kunstgras kiest. Zelfs tijdens de winter, wanneer gewone gazons haast onvermijdelijk verdorren en lelijke, kale plekken achterlaten eenmaal het koudste seizoen voorbij is. Kies je voor kunstgras? Dan hoef je je daar echter geen zorgen over te maken: het gras blijft ten alle tijde mooi groen en lang en dat is natuurlijk véél aangenamer om op te kijken.

3. Je bespaart stroom én water

Een laatste belangrijke voordeel van kunstgras is dat je, verder bouwend op de vorige voordelen, veel minder water en energie verbruikt. Zoals gezegd is het niet nodig om je gras te sproeien, wat in de eerste plaats heel wat water scheelt (zeker tijdens droge periodes).

Daarbij komt ook nog eens dat je helemaal geen grasmaaier nodig hebt om je gazon te onderhouden, want kunstgras wordt nu eenmaal niet langer. Kortom, kiezen voor kunstgras helpt bij de uitstraling van je gazon én houdt je bankrekening voller. Een win-winsituatie dus, waar je echt van moet profiteren.

Voor wie is kunstgras geschikt?

Overtuigd van de voordelen van kunstgras? Wie zou dat niet zijn: ze gaan immers ongelofelijk ver. Kunstgras is door zijn lage onderhoudsvereisten en mooie uitstraling ideaal voor mensen die een druk schema hebben en dus weinig tijd over hebben om aan tuinonderhoud te doen.

Ook ouderen, die graag van een mooie, verzorgde tuin genieten maar misschien niet meer in staat zijn om zelf tuinman te spelen, hebben baat bij kunstgras. Wil je zeker zijn dat je nieuwe kunstgras aan de verwachtingen voldoet, écht mooi is en lang mooi blijft? Dan is het wel belangrijk om te kiezen voor kunstgras van kwaliteit, want dat is een investering die zijn geld méér dan waard is!

Over de auteur

Willem