Zakelijk

Moet elk bedrijf overstappen op elektrische leaseauto’s?

De meeste bedrijven hebben op dit moment een wagenpark dat bestaat uit leaseauto’s, maar deze zijn nog lang niet allemaal elektrisch. Wel zijn er veel leaseauto’s die een plug in hybride zijn. We zien vaak dat dit alleen goed is voor de bijtelling, want er wordt eigenlijk niet elektrisch mee gereden. Vandaag lees je waarom elk bedrijf moet overstappen op elektrische leaseauto’s.

Goed voor het milieu

Het milieu is de reden dat elektrische auto’s zijn ontworpen. De fossiele brandstoffen raken langzaam op en er moest dus iets nieuws komen. Tesla loopt voorop als het gaat om elektrische auto’s. Inmiddels beginnen andere autofabrikanten ook steeds meer de smaak te pakken te krijgen. Zo heeft Kia de Kia e-Niro geïntroduceerd. Met deze auto kun je maar liefst 455 kilometer rijden. Natuurlijk is dit wel onder de meest ideale omstandigheden.

Lage bijtelling

Bijtelling, je hebt het vast wel eens in de wandelgangen gehoord. Bijtelling betaal je voor een leaseauto. Hoeveel dat is verschild per brandstof. Voor een benzine of dieselauto betaal je 22% bijtelling en voor een elektrische auto betaal je maar 4% bijtelling. Een elektrische auto is dus ook nog eens goed voor de portemonnee.

Opladen van een elektrische auto

Als bedrijf zijnde kun je ervoor kiezen om bij het bedrijf laadpalen te installeren. Je kunt er ook voor kiezen dat elk personeelslid thuis een laadpaal krijgt. Deze kosten zijn dan wel iets hoger. De prijs voor een laadpaal? De prijzen variëren meestal tussen de 650 en de 2500 euro. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wil.

Wat als ik niet veel kilometers maak?

De een maakt 20.000 kilometer per jaar en de ander misschien maar 5000. Voor de mensen die wat minder kilometers is een Skoada Citygo IV erg interessant. De actieradius van deze auto is 220 kilmeter. Als je weinig rijdt is deze auto perfect.

Tot slot

In toekomst rijden we waarschijnlijk allemaal een elektrische auto. Voor leaseauto’s geldt dat de bijtelling nu nog 4% is. De kans is groot dat dit in de toekomst hoger wordt. Dus wacht niet langer en stap over op elektrische leaseauto’s.

Over de auteur

Avatar

bedrijvenweblog