Zakelijk

Waarom Ethereum niet onderschat mag worden

Geschreven door Willem

Iedereen heeft wel eens van Bitcoin, maar wat weet jij van Ethereum? Ethereum is veel minder bekend dan zijn grote broer de Bitcoin. Maar Ethereum mag zeker niet onderschat worden wegens zijn grote potentie. Lees in deze blog waarom je Ethereum niet moet onderschatten. 

Wat is ethereum nou eigenlijk? 

Ethereum is eigenlijk niet eens de cryptomunt, maar het volledige netwerk. De munt van het Ethereum netwerk heet de Ether. Deze munt heeft net zoals bitcoin een bepaalde waarde. Ether en het gepaarde Ethereum netwerk werken net zoals Bitcoin met de welbekende blockchain. Alleen focust het Ethereum netwerk zich meer op de technologie. Bitcoin focust zich alleen op het verwerken van betalingen, maar Ethereum is een stuk flexibeler. Ethereum is een publieke blockchain die iedereen kan gebruiken om applicaties op te ontwikkelen. Zo kan ieder bedrijf zijn eigen applicaties ontwikkelen die voor hun bedrijf geschikt zijn en gebruik maken van de zogeheten Smart Contacts.  

Ethereum wordt gesteund door grote jongens 

Omdat Ethereum zoveel potentie heeft op gebied van bruikbaarheid, sluiten een hoop grote bedrijven zich bij Ethereum aan. Ethereum wordt gesteund door een groot aantal Fortune 500 bedrijven. Dit verklaart ook waarom de munt van Ethereum, Ether, zo stabiel is en een exponentiele groei meemaakt. Als je nu kijkt naar de Ethereum koers zie je dat deze stabiel maar stijgend is. Ethereum kopen is dan ook zeker geen gek idee als investering van de Fortune 500 bedrijven. Zo kunnen ze geld verdienen met een investering in hun betaalstructuur. Ze hebben er veel voordeel van op het gebied van technologie en transactie innovatie. Nou is de koers van Ether misschien niet zo hoog, maar hun totale marktwaarde is 26 miljard. Dat is de helft van Bitcoin. Dit laat zien dat Ethereum niet alleen focus heeft op het verwerken van betalingen, maar ook grote focus op de technologieën er omheen. Ethereum is de crypto die betaling technologieën steunt en uit handen geeft. Ethereum is voor jou om door te ontwikkelen met hun krachtige basis. 

Over de auteur

Willem