Zakelijk

Waarom kiezen voor Managed VPS?

Indien je een grote website met veel producten en bezoekers op hoge snelheid wil laten functioneren, dan is managed VPS een prima keuze. Naast managed VPS zijn er natuurlijk nog meer opties. De keuze voor een dedicated server is één van de opties, maar de kosten zijn relatief hoog en er is veel technische kennis vereist. De keuze voor unmanaged VPS zal voor de meeste mensen niet aantrekkelijk zijn, omdat hiervoor veel onderhoud en technische kennis is vereist. Omdat je bij unmanaged VPS maar een deel van een dedicated server tot je beschikking hebt liggen de kosten wel lager. Tenslotte is er nog de optie van shared hosting. Dit is de goedkoopste oplossing, maar je bent beperkter in de mogelijkheden dan bij VPS.

Verschillen tussen shared hosting en managed VPS

Zowel bij shared hosting als bij VPS maak je met meerdere mensen of bedrijven gebruik van een dedicated server. Bij shared hosting deel je echter de totale capaciteit van de server met anderen, terwijl je bij VPS je eigen stukje van de server hebt. Dit stukje is afgescheiden van de andere gebruikers, waardoor je bijvoorbeeld meer vrijheid hebt in de bepaling van het besturingssysteem en in de keuze hoe je jouw capaciteit gebruikt. Meerdere applicaties of websites zijn een mogelijkheid. Bovendien is door het gebruik van opslag via SSD de snelheid van de website bij managed VPS hoger dan bij shared hosting.

Wanneer kiezen voor shared hosting en wanneer voor managed VPS?

Shared hosting brengt lage kosten met zich mee en is uitermate geschikt voor mensen die een kleine website hebben, met lage bezoekersaantallen. Dus indien jij een website hebt waarop je bijvoorbeeld een blog schrijft, dan zou ik zeker kiezen voor de lage kosten van Shared hosting. Dat is ruimschoots voldoende om jouw website te laten draaien. Indien je een grotere website of webshop hebt met producten en grotere bezoekersaantallen kan VPS al snel voordelen bieden ten opzichte van shared hosting. Doordat je een afgescheiden stukje hebt op een gedeelde server kan je optimaal gebruik maken van de capaciteit op de server. Dit zorgt er voor dat jouw website snel blijft werken en de bezoekers die op jouw website terecht komen een plezierige ervaring hebben. Hierdoor komen ze graag nog eens terug naar jouw site. De kosten voor VPS liggen iets hoger dan de kosten voor shared hosting, maar deze verdienen zichzelf snel terug.

Kosten voor managed VPS

De kosten voor shared hosting liggen laag. Tussen de €4 en €6 per maand. De kosten voor managed VPS zijn afhankelijk van het gekozen hosting pakket. Hoe uitgebreider het pakket, des te hoger de bijbehorende kosten. Een simpel hosting pakket is al verkrijgbaar voor ongeveer €40 per maand. Al naar gelang de diensten die onderdeel uitmaken van het pakket, alsmede de hoeveelheid dataverkeer en SSD geheugen kunnen de kosten oplopen tot ruim €110 per maand. Bij Snel.com – Jouw vriendelijke hostingprovider kun je een aantal opties vergelijken.

Over de auteur

Willem