Zakelijk

Wat kan arbeidsmediation voor je bedrijf betekenen?

Geschreven door Willem

Conflicten binnen en tussen bedrijven zijn niet zo ongewoon. We kennen allemaal wel het gezegde: zoveel mensen, zoveel wensen. Die wensen kunnen vaak een aanvaardbare overeenkomst in de weg staan, dat is meestal de oorzaak van vele arbeidsconflicten. Sommige arbeidsconflicten kunnen niet zomaar een-twee-drie worden opgelost, daar is meer tijd en overleg voor nodig. Een jurist zoals een advocaat raadplegen? Dat is de allerlaatste mogelijkheid, er zijn namelijk veel minder ingrijpende mogelijkheden om tot een oplossing van het conflict te komen, zoals een onafhankelijke arbeidsbemiddelaar of arbeidsmediator Rotterdam inschakelen bijvoorbeeld. 

Wanneer schakel je arbeidsmediation in?

Je kunt een arbeidsmediator Rotterdam inschakelen als bemiddelaar bij de meest uiteenlopende arbeidsgeschillen om zo tot een voor iedereen aanvaardbare oplossing te komen. Dit heet arbeidsmediation. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan een:

  • Conflict tussen werkgevers en werknemers
  • Conflicten tussen een bedrijf en een leverancier
  • Moeilijkheden bij bedrijfsovername of een eventuele bedrijfsfusie
  • Ontslag
  • Problemen die veroorzaakt worden door ziekteverzuim
  • Zakelijke geschillen die kunnen aanleiding geven tot conflicten of problemen
  • Andere arbeidsconflicten

Zo te zien kunnen veel factoren oorzaak zijn van arbeidsconflicten. Die kunnen dan het best door mediators via bemiddeling opgelost worden. Ze willen de mogelijke oplossingen zelf sturen en proberen op de meest prettige manier en in de beste omstandigheden tussen alle betrokken partijen de brokken te lijmen om zo snel mogelijk weer te kunnen samenwerken.

Wat doet een arbeidsmediator?

Een arbeidsmediator Rotterdam of arbeidsbemiddelaar is een onpartijdige en professionele bemiddelaar bij allerlei zakelijke geschillen. Hij of zij heeft in de eerste plaats een luisterend oor en staat in alle omstandigheden klaar met deskundig en professioneel advies voor alle betrokken partijen. Hij beschikt ook over een groot empathisch vermogen en zorgt er tegelijk voor dat eventuele communicatieproblemen worden overwonnen, machtsverschillen beheersbaar worden gemaakt en op die manier wederzijds begrip ontstaat. Deze bemiddelaar creëert de best mogelijke omstandigheden om tot goede gesprekken te komen die tot een solide oplossing leiden.

Voordelen van arbeidsbemiddeling

Het inhuren van een arbeidsbemiddelaar in geval van arbeidsgeschillen of zakelijke conflicten kan op veel manieren voordelen opleveren. En dat voor alle betrokken partijen. Allereerst is het een erg handige en informele manier om conflicten op te lossen. Het doel van arbeidsbemiddeling is het herstellen van zakelijke relaties om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Bovendien is het raadplegen van een professionele mediator veel goedkoper, minder stressvol en minder tijdrovend dan het inhuren van een advocaat en het opstarten van verschillende ingewikkelde en langdurige juridische procedures.

Kennismakingsgesprek bij een arbeidsmediator in jouw regio

Arbeidsbemiddelaars vind je in alle regio’s van ons land, dus zeker ook in jouw woonomgeving. Het werk van een bemiddelaar start altijd met een uitvoerig kennismakingsgesprek. Tijdens dit intakegesprek wordt je specifieke situatie zo duidelijk mogelijk in beeld gebracht. Alleen op deze manier kan je conflict snel opgelost worden. Een bemiddeling via een mediator is in ieder geval minder tijdrovend en goedkoper dan het inschakelen van een bedrijfsjurist of advocaat. Met een bemiddelaar heb je mogelijke oplossingen zelf in de hand, terwijl je met een rechtszaak nooit zeker bent van de goede afloop van je conflict. Ben je woonachtig in Rotterdam? Zoek dan naar arbeidsmediation Rotterdam voor een specialist in jouw omgeving.

Over de auteur

Willem