Zakelijk

5 bedrijven die goede zaken doen in tijden van corona

Er zijn een aantal sectoren die het boven verwachting doen ondanks de Corona crisis. Fonteyn tuinmeubelen is er ook een van. Veel mensen kiezen voor nieuwe tuinmeubelen, nu ze meer thuis zijn. Ze willen optimaal gebruik maken van de tuin. Het is prettig om thuis te werken in de tuin. Hiervoor zijn niet altijd alle tuinmeubelen geschikt. Daarnaast zijn er nog meer andere diensten die het goed doen. Kijk maar naar de rijen in de supermarkt, bij de bouwmarkten, videostreamdiensten en cahtdiensten. Ze kunnen de thuiswerkers niet aan. Ook wordt er meer gepuzzeld dan ooit. Het is dus niet voor iedere ondernemer nadelig.

Easee oogmeet bedrijf

De ziekenhuizen sturen veel verzoeken naar dit bedrijf. Het is een startup welke oogmeeetdiensten uitvoert. Veel Nederlandse bedrijven nemen contact met hun op. Ook vanuit Duitsland is er al interesse in de diensten van dit bedrijf. Veel patienten worden tijdens de coronacrisis telefonisch geholpen. Het zorgt voor nieuwe kansen. De app van Easee kan veel online doen. Zo kan het controles op staar doen na een staaroperatie. Ze hebben geen commercieel oogpunt. Tenminste niet in eerste instantie. Ze willen graag op een nieuwe manier mensen helpen.

Handen wassen

Het wassen van handen heeft een ware vlucht genomen. Zo zijn er volop handzepen en potjes zeep te koop bij veel winkels. Seepje heeft veel duurzame zeepproducten in haar assortiment. Het heeft een ware vlucht genomen. Ze leveren onder andere aan Albert Heijn en aan Etos. De bevoorrading is een groot probleem. Het team van dertien mensen zet alle zeilen bij en werken ook vanuit huis. Ze moeten ervoor zorgen dat de scahppen vol blijven in de winkels.

Cm.com berichtendienst

Sinds de Corona crisis zijn er veel nieuwe klanten bij gekomen. Ze groeien hard. Klanten maken veel gebruik van CM.com en hun chatplatform. Zo kunnen de bedrijven contact houden met hun klanten. Het is vooral voor logistieke bedrijven en bedrijven die producten bezorgen. Daarnaast zijn er ook steeds meer financiële instellingen die hier gebruik van maken en overheden. De greoi gaat sterk zonder een groot marketingbudget te gebruiken.

Online supermarkt Picnic

Niemand wil nog naar de supermarkt gaan waar je veel andere onbekende mensen ontmoet. Het online bestellen van boodschappen heeft daarom een grote vlucht genomen. Picnic neemt veel nieuwe mensen aan en kan de groei eigenlijk niet aan. Dagelijks zitten ze aan de maximale capaciteit. Steeds meer mensen melden zich aan en het bedrijf groeit als kool.

VanMoof fietsen

In de corona tijd verkoopt VanMoof veel meer fietsen dan normaal. Ze verkopen bijna 50 procent meer fietsen dan een jaar eerder in dezelfde periode. Een prijverlaging zorgde voor een extra verkoop van 200 fietsen in een dag. Het is heerlijk om te zien voor hun. Wereldwijd zie je deze trends nu men liever niet met de metro, bus of het openbaar vervoer gaat.

Squla

De servers waren er nietop voorbereid. Iedere dag worden ze door bijna een kwart miljoen gebruikers bezocht. Het is een thuisschool app. Het is een een echte boost voor ze geweest door de thuisschool periode.

Over de auteur

bedrijvenweblog

Laat een reactie achter