Zakelijk

De voordelen van relatiegeschenken vanuit je bedrijf

Geschreven door Willem

Wellicht heb je er met jouw bedrijf al wel eens voor gekozen om relatiegeschenken weg te geven aan klanten of andere zakelijke relaties. Of misschien ontving je wel een relatiegeschenk van een ander bedrijf en waardeerde je dit enorm. Het kan je inspireren om zelf eens een relatiegeschenk weg te geven. Het is niet zonder reden dat zoveel bedrijven er voor kiezen om relatiegeschenken weg te geven. Veel is er mogelijk op het gebied van relatiegeschenken, van bedrukte plasma aanstekers tot aan diverse schrijfwaren. Maar waarom kies je als bedrijf voor een relatiegeschenk? We bespreken de voordelen hiervan hieronder in meer detail.

Relatiegeschenken zijn goed voor het imago van je bedrijf

Relatiegeschenken kun je laten personaliseren. Hier kan van alles op gedrukt worden, bijvoorbeeld het logo van je bedrijf. Zo kun je laten zien dat een geschenk van jouw onderneming afkomstig is. Mensen waarderen het als ze iets ontvangen van een bedrijf. Dit effect wordt versterkt als het geschenk nuttig of waardevol voor hen is. Dit is goed voor het imago van je bedrijf. Klanten waarderen het dat je aan hen denkt. Als ze ook nog eens blij zijn met hun presentje, zorgt dit er voor dat ze positiever tegen jouw bedrijf aankijken. Dat vergroot alleen maar de kans dat ze in de toekomst gebruik blijven maken van je services en diensten. Zorg er daarom voor dat je een geschenk kiest waarvan je weet dat het in de smaak zal vallen. 

Relatiegeschenken vergroten je naamsbekendheid

Een andere reden om voor een relatiegeschenk te kiezen is het feit dat je hiermee promotie kunt maken voor je bedrijf. We vertelden je hierboven al dat relatiegeschenken gepersonaliseerd kunnen worden met bedrukkingen. Van alles is mogelijk: een logo, de naam van je bedrijf, de URL van je website of een eigen slogan. Als andere mensen het relatiegeschenk te zien krijgen, zien ze ook je bedrijf. Zij raken hiermee bekend. Mensen kiezen sneller voor de services van een bedrijf als ze het bedrijf kennen. Het vergroten van de naamsbekendheid van je onderneming middels relatiegeschenken is daarom zo’n fantastisch idee.

Over de auteur

Willem