Diversen

Voordelen van een online werkplek

voordelen online werkplek
Geschreven door Willem

Een digitale werkplek maakt het voor medewerkers mogelijk om vanuit huis te werken op een efficiënte manier. Het enige wat je nodig hebt is een computer en een internetverbinding om aan de slag te kunnen gaan. Wanneer de gebruikte applicaties in de cloud draaien kun je al spreken van een digitale werkplek. Hierbij is er geen software nodig om aan de slag te gaan. Bij een online werkplek krijgen medewerkers na het inloggen toegang tot alle benodigdheden om vanuit huis aan de slag te gaan. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze manier voor werken om zo flexibiliteit te geven aan medewerkers. Het voordeel aan een online werkplek is dat alle gegevens, applicaties en documenten veilig zijn gesteld waardoor er geen sprake is van datalekken of cyberaanvallen. 

Een digitale werkplek voor kostenbesparing

Met de komst van een digitale werkplek kun je flink kosten besparen wanneer je geen bedrijfspand meer hoeft te huren of kopen. Ook hoef je niet meer zelf te investeren in hardware die ook nog regelmatig om vernieuwing vraagt. Met een digitale werkplek heb je alles binnen handbereik waardoor iedereen vanaf elke locatie aan de slag kan gaan. Wanneer je kiest voor een digitale werkplek weet je vooraf wat de kosten gaan zijn. Je weet dus overzichtelijk elke maand wat je kwijt bent aan deze werkplek. Er zijn verschillende aanbieders op de markt voor online werkplekken. Door goed te kijken welke de beste opties heeft tegen de laagste prijs kun je ook weer kosten besparen. 

Verhoog de productiviteit vanaf elke locatie

Met Detron maak je het als werkgever mogelijk voor je werknemers om vanaf elke locatie te werken. De medewerkers kunnen na het inloggen toegang krijgen tot alle software, applicaties en informatie die nodig is om het werk goed uit te kunnen voeren zonder dat de informatie in gevaar is. Met de mogelijkheid tot veilige back-ups en een versleutelde beveiliging in de cloud zijn alle gegevens veiliggesteld waardoor er geen datalekken kunnen plaatsvinden. Daarnaast is het voor de medewerkers overzichtelijker en veiliger doordat zij geen bestanden meer kwijt kunnen raken door te werken met USB-sticks. Alle documenten staan nu bij elkaar in de cloud.

Over de auteur

Willem