Zakelijk

Mediation Utrecht

Als je wil scheiden en je in de regio Utrecht woont, kun je nadenken over Mediation Utrecht. Of jouw partner nu van jou wil scheiden, jij van hem of haar, of jullie van elkaar, door een mediator in te schakelen, kom je hier het prettigst uit. De mediator is de neutrale factor tussen beide partijen, en heeft er dan ook baat bij dat de scheiding op een goede manier wordt doorlopen. Er zijn natuurlijk financiële en emotionele aspecten die een rol spelen in een scheiding. Daarnaast houdt de mediator in Utrecht ook rekening met bijvoorbeeld de kinderen.

Een partij die alles regelt

Alles wordt geregeld, zodat je niet met verschillende personen en instanties in gesprek hoeft. Bovendien gaat het om een vast all-in tarief. Zo weet je waar je aan toe bent. Je kunt gratis een kennismakingsgesprek inplannen. In dit gesprek wordt uitgebreide informatie gegeven over de aanpak van Mediation Utrecht en wat het kan opleveren. Ook de kosten voor Mediation Utrecht worden besproken, zodat je weet wat je kunt verwachten. Een kennismakingsgesprek is verstandig om te voeren als je een weloverwogen keuze wil maken voor het inschakelen van een mediator.

De beste uitkomst voor alle partijen

Door te kiezen voor een mediator in plaats van een advocaat, bespaar je op de kosten en de frustratie die komen kijken bij een scheiding. De mediator wil de beste uitkomst voor beide partijen, waar een advocaat zich meestal voor één van de partijen inzet. Daarnaast is een advocaat duurder dan een mediator, en heb je twee advocaten nodig in plaats van één mediator. De kosten worden eerlijk verdeeld. De mediator zorgt voor alle afhandelingen van de regelingen en komt met jullie samen tot afspraken. Hierbij wordt een zakelijke en professionele aanpak ingezet, maar het menselijke en emotionele wordt niet uit het oog verloren.

In het belang van de kinderen

Mediation Utrecht pakt alle zaken aan die komen kijken bij een echtscheiding. Je kunt hierbij denken aan de alimentatieberekening en een ouderschapsplan, maar ook het convenant en het echtscheidingsverzoek indienen bij de Rechtbank. Ook de vermogensverdeling komt aan bod bij Mediation Utrecht. Het doel is dat er een plan wordt uitgewerkt waar beide personen achter kunnen staan. Het voordeel is dat je samen naar een uitkomst werkt, waarbij de kinderen er ook het best uitkomen. Er wordt gezocht naar een lange termijn oplossing voor alle betrokkenen.

Over de auteur

Avatar

bedrijvenweblog