Zakelijk

Online brokers vergelijken, waar rekening mee houden?

online brokers vergelijken
Avatar
Geschreven door bedrijvenweblog

De manier waarop we als mensen kunnen beleggen is door de jaren heen danig veranderd. Het is tegenwoordig dan ook haast ondenkbaar geworden dat we beleggingen bijvoorbeeld door moeten geven met een fax of dat we een tussenpersoon moeten opbellen. Vandaag de dag kiezen het merendeel van de mensen er dan ook voor om zelf hun beleggingen te doen. Dit gebeurt in het merendeel van de gevallen door middel van een online systeem waar men op kan inloggen. Eenmaal ingelogd kan men alle handelingen uitvoeren die men wenst en dat zonder dat er nog een tussenkomst van een derde is vereist. Lijkt dit u ook wel wat? Wilt u dan ook graag aan de slag gaan bij een online vergelijker? Hou er dan wel steeds rekening mee dat online brokers vergelijken het eerste is wat u zult moeten doen! Op deze pagina vertellen we u alvast graag waar u op dit vlak allemaal rekening mee dient te houden.

  1. 1.) Welke kosten brengen de brokers in rekening?

Wanneer u een bepaalde belegging wil gaan doen spreekt het voor zich dat u wil beleggen om geld te verdienen. Dat is logisch en moet dan ook altijd de basis vormen van uw vergelijking. Bij online brokers vergelijken moet ervoor wat het financiële aspect betreft eigenlijk rekening worden gehouden met twee concrete punten, namelijk: 

  1. Welke soort kosten worden er aangerekend door de broker? 
  2. Hoeveel kosten worden er in rekening gebracht? 

Bij online brokers vergelijken is het niet altijd meteen even duidelijk, maar de kosten die in rekening worden gebracht kunnen onderling tussen de diverse partijen wel degelijk aanzienlijke verschillen vertonen. Hou daarbij niet alleen rekening met de hoogte van de kosten, maar ook met het soort kosten die worden aangerekend. Wordt er bijvoorbeeld buiten het bewaarloon ook nog een bepaalde commissie in rekening gebracht? Dan kan dat reeds behoorlijk peuzelen aan het potentiële rendement dat u kunt verwachten. 

Om nare verrassingen te voorkomen vergelijkt u online brokers met Compare All Brokers.

  1. 2.) Welke mogelijkheden bieden de online brokers?

Ook voor wat dit tweede aandachtspunt betreft dient er in de praktijk rekening te worden gehouden met verschillende aandachtspunten. Wanneer u de mogelijkheden gaat bekijken die door online brokers aangeboden worden is het in ieder geval een must om aandacht te besteden aan de hieronder terug te vinden zaken: 

  1. Beschikt de online broker over een professioneel beleggingsplatform? 
  2. Worden er speciale mogelijkheden aangeboden voor beginnende beleggers? 
  3. Welke verschillende beleggingsmogelijkheden worden er aangeboden? 

Alle verschillende bovenstaande zaken zullen mee bepalen of een bepaalde broker voor u nu al dan niet interessant is om een beroep op te doen. Hou er wel rekening mee dat het aanbod met mogelijkheden naarmate de tijd vordert kan evolueren. Dat een online broker in eerste instantie geen CFD’s aanbiedt hoeft dan ook niet te betekenen dat hij dat ook in de toekomst niet zal doen, integendeel. Regelmatig even terug de verschillende online brokers vergelijken kan dan ook in de praktijk absoluut geen kwaad. 

  1. 3.) Let op de betrouwbaarheid van de online broker 

Last but not least, controleer bij online brokers vergelijken ook altijd even de meningen van mensen die reeds klant zijn. Het is bijzonder belangrijk om er zeker van te zijn dat u gebruik gaat maken van een betrouwbare broker. Is dat niet het geval en doet er zich onverhoopt een onverwachte situatie voor? Dan kan dat er zomaar voor zorgen dat u (een deel van) uw geïnvesteerde kapitaal komt te verliezen… en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Over de auteur

Avatar

bedrijvenweblog

Laat een reactie achter