Interieur

Op zoek naar nieuwe eetstoelen?

interieur
Geschreven door Willem

Ben je op zoek naar nieuwe eetstoelen voor in huis? Dan zul je al gauw merken dat het aanbod enorm is. Het is goed om van tevoren even op een rijtje te zetten wat je allemaal belangrijk vindt aan nieuwe eetstoelen, zodat je in de winkel niet onverhoopt voor een model gaat dat niet past bij jouw eisen en wensen. Op zich zijn er niet zo heel veel dingen waar je op moet letten bij het kopen van eetstoelen, maar het is toch goed er even over na te denken. Wil je bijvoorbeeld stoelen met een leuning, met of zonder wieltjes, met lederen of stoffen bekleding en welke kleur moeten ze hebben? Allemaal zaken die belangrijk zijn bij het kopen van nieuwe stoelen voor aan de eettafel.

Eetstoelen met stoffen bekleding

Betreft het materiaal van de bekleding zijn stoelen met een stoffen bekleding altijd al erg populair geweest. Deze zijn namelijk heel erg zacht, en voelen in tegenstelling tot stoelen met een leren bekleding heel erg warm. Als jouw eetkamer in een ruimte is waar het altijd een beetje koud voelt dan zou je dus voor eetstoelen met een stoffen bekleding kunnen kiezen. Deze zijn als het koud is comfortabeler om op te zitten dan leren stoelen, en daarom geschikt voor frisse ruimtes. Stof heeft wel wat nadelen ten opzichte van leer. Het is wat lastiger schoon te maken en het kan sneller lelijk worden. Als je er eten op knoeit bijvoorbeeld, dan kun je het bij leer gemakkelijk schoonmaken, maar met stof niet. Het trekt bij sommige stoffen zelfs snel in de vezel, waardoor je het er nooit meer uitkrijgt. Dat is enorm zonde, en de reden dat veel mensen kiezen voor stoelen met een leren bekleding.

Leren stoelen voor de eetkamer

Als ook jij liever geen stoffen stoelen kiest in verband met de mogelijke vlekjes en beschadigingen dan kun je voor eetstoelen met een leren bekleding kiezen. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken! Je gaat er gewoon met een licht vochtig doekje overheen en haalt zo de vlek eraf. Het trekt niet in het leer, en ook verkleurt het niet zo gauw. Leer voelt echter wel wat kouder aan de huid, en zeker als je vaak blote benen hebt of een panty draagt kan dit wat oncomfortabel voelen. Houd dat dus zeker in gedachten als je nieuwe stoelen voor de eetkamer gaat uitzoeken!

Eetstoelen met of zonder wieltjes?

Dan moet je nog beslissen of je stoelen met of zonder wieltjes wilt. Met wieltjes is natuurlijk handig voor als je je heel mobiel wilt voelen aan tafel. Het kan echter ook irritant zijn als je constant het gevoel hebt dat je stoel beweegt als je zelf niet stil zit. Stoelen zonder wieltjes staan wat stabieler, en als je je stoel hebt aangeschoven blijft hij tenminste staan. Het grote voordeel echter aan eetstoelen met wieltjes is dat deze de vloer niet beschadigen. De wieltjes glijden over de vloer, waar stoelen zonder wieltjes gauw krassen maken. Het is dus maar net wat je voorkeur heeft, want er is van beide opties iets te zeggen. Passen de eetstoelen die je nu voor ogen hebt niet bij je eettafel? Kijk dan eens bij de eettafels van De Ruijtermeubel!

Over de auteur

Willem