Interieur

De comeback van tapijt

Geschreven door Willem

Tapijt, vroeger een van de favorieten van elk huishouden, maar tegenwoordig vaak alleen aangelegd in de gangen. Tapijt is weer populair aan het worden en dat is niet voor niets. Zo lees je hieronder de redenen waarom jij geen spijt krijgt van je tapijt aankoop.

Welke voordelen heeft tapijt?

Een van de redenen om te kiezen voor tapijt, is omdat tapijt een van de meest veelzijdige vloeren is. Er zijn veel keuzes in: kleuren, designs en constructies. Daarnaast is tapijt geschikt van elke soort kamer, van de huiskamer tot aan de badkamer. Tapijt zorgt er ook voor dat er geen stof rond dwarrelt door je huis, omdat het de stof goed vasthoudt. Door de vele vezels dat tapijt bevat heeft het een erg goede geluiddempende werking. Geen ronddwarrelend stof en geen geluidsoverlast, wie wil dat nou niet?

Is tapijt goed voor een beter binnenklimaat?

Tapijt is zeker goed voor het binnenklimaat. Het materiaal is isolerend en zorgt ervoor dat je gemiddeld 4-5 % energie kunt besparen. In koude winters kan tapijt er zelfs voor zorgen dat je 10% procent energie bespaart. Tapijt is daarnaast in veel gevallen ook geschikt voor vloerverwarming. Wanneer je hiervoor wil kiezen kan je bijvoorbeeld voor een laagpolig tapijt gaan van de Woonspecialist

De beste keus voor trappen

Aangezien je natuurlijk niet wilt dat jij en je gezin ongelukken maken in huis, is het belangrijk om niet uit te glijden op de trap. Doordat tapijt een erg stroeve stof is, glijd je er niet zomaar over uit en is het ideaal voor de trappen!

Over de auteur

Willem