E-commerce

Alles wat je moet weten over lenen

Geschreven door Willem

Wil je geld lenen om meer financiële ruimte te krijgen? Dan is het verstandig dat je hier zoveel mogelijk over te weten komt. Een lening aanvragen doe je namelijk niet zomaar en je moet ook met een groot aantal zaken rekening houden. Daarbij kom je er al snel achter dat er veel verschillende kredietmaatschappijen te vinden zijn waar je jouw aanvraag kunt gaan doen. Een van deze bedrijven is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden en hoe kun je de aanvraag doen? Onderstaande informatie kan jou hierbij helpen. 

Lenen voor verschillende doeleinden 

Lenen is een goede manier om extra financiële ruimte te krijgen. Hiervoor kun je veel verschillende doeleinden hebben. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een verbouwing, de aanschaf van een woning of de financiële ruimte om een andere grote aankoop te doen. Afhankelijk van jouw doeleind kun je dan een bepaald bedrag in handen krijgen. Daarbij moet je wel goed nagaan of je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet wilt hebben. Bij een persoonlijke lening heb je het volledige bedrag direct in handen en bij een doorlopend krediet kun je iedere keer een nieuw bedrag opnemen. 

Kijken naar het soort lening 

Zoals hierboven genoemd kun je op verschillende manieren lenen. Je moet daarom ook goed bekijken wat het beste bij jou gaat passen. Zo ben je met een persoonlijke lening direct verzekerd van het bedrag. Daarbij staat de looptijd vast en weet je dus voor een bepaald aantal maanden wat je maandelijks terug gaat betalen aan de kredietmaatschappij. Bij een doorlopend krediet neem je geld tussendoor op en betaal je dit bedrag in termijnen terug. Hierbij heb je wel te maken met een variabele rente. Je weet hierdoor niet altijd hoeveel je per maand betaalt, wat iets minder zekerheid met zich mee gaat brengen. 

Een goede looptijd kiezen 

Bij het lenen moet je goed in de gaten houden met welke looptijd je te maken krijgt. Een langere looptijd zorgt er bijvoorbeeld voor dat je een lager maandbedrag hebt. Wel zit je hier dan langer aan vast. Hoe meer je iedere maand terugbetaalt, hoe sneller je weer van jouw schuld af bent. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk ook weer meer financiële ruimte gaat krijgen. Wel moet je hierbij goed in het achterhoofd houden dat je niet in nieuwe financiële problemen moet komen. Zorg er daarom voor dat je een maandbedrag krijgt dat bij je gaat passen. 

Beginnen aan jouw eigen aanvraag 

Voordat je kunt lenen, moet je jouw aanvraag indienen. Hiervoor zijn een aantal persoonsgegevens belangrijk. Ook vragen de meeste kredietmaatschappijen extra documenten die jouw gegevens ondersteunen. Je moet daarom alles naar waarheid invullen en de gevraagde documenten aanleveren. Op basis hiervan wordt bepaald of je het bedrag krijgt. Zodra alles goedgekeurd is, zal het geld op jouw rekening verschijnen en kun je de aankoop gaan doen. Maandelijks betaal je dan de lening terug tot het einde van de looptijd. Jouw aanvraag kan dus snel geregeld zijn. 

Over de auteur

Willem