Marketing

Artikel marketing als online strategie.

Artikel marketing
Geschreven door Willem

Wat is artikel marketing?

Artikel marketing is een vorm van marketingstrategie en een belangrijk onderdeel van universeel internetmarketing. Als onderdeel van een goede online strategie mag artikel marketing zeker niet ontbreken. Door artikel marketing in te zetten breng je jouw website extra onder de aandacht. Het biedt je de mogelijkheid om in contact te komen met jouw doelgroep én te blijven. Bij artikel marketing plaats je unieke artikelen op zoveel mogelijk verschillende domeinen, uiteraard in een relevante categorie.

Meer bezoekers is het doel

Meer bezoekers naar je website of webshop krijgen is natuurlijk het belangrijke doel van deze marketingvorm. Dit bereik je door inhoudelijke artikelen te schrijven met zoekwoorden waar jouw doelgroep naar zoekt. Dit dienen bij voorkeur unieke teksten te zijn om publicatie te laten waarderen door de verschillende zoekmachines wat uiteindelijk garant staat voor het beste resultaat. Het voornaamste doel is natuurlijk dat jouw website uiteindelijk significant stijgt in de zoekresultaten van deze zoekmachines.

Verlies kwaliteit niet uit het oog

Het plaatsen van relevante artikelen op andermans websites is een goede strategie mits goed gebruikt. Om in contact te komen met jouw specifieke doelgroep blijf dan wel bij de juiste categorie. Laat zoekmachines weten dat jouw website over een bepaald onderwerp goede informatie biedt. Een artikel plaatsen in een algemene categorie helpt niet direct om in contact te komen met jouw beoogde doelgroep. Wanneer geplaatst in de juiste categorie kun je ook een link naar jouw website toevoegen. Dit draagt indirect ook bij aan een hogere ranking en geïnteresseerden worden direct doorgestuurd naar jouw website.

woorden met c

Over de auteur

Willem