Bouw

Bedrijfsdeuren, welke soorten zijn er allemaal?

Geschreven door Willem

Bedrijfsdeuren zijn er in verschillende soorten en maten. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het soort materiaal wat gebruikt is maar tevens diverse types, waaronder sectionaal-, snelloop-, schuifdeuren en nog veel meer. In dit artikel ga ik ieder type deur bespreken en wat de voor- en nadelen zijn per deur.

Wat zijn sectionaaldeuren?

Sectionaaldeuren zijn de grote industriedeuren die gebruikt worden bij grote bedrijfshallen. De roldeuren bieden een grote ingang waarbij lossen en laden een stuk eenvoudiger wordt. De deuren kunnen tevens voorzien worden van een deuropening, zodat klanten, monteurs of andere medewerkers ook eenvoudig via de grote sectionaaldeur naar binnen kunnen. De deuren zijn leverbaar in diverse breedtes waaronder tot 12 meter breed. De industriele sectionaaldeuren zijn leverbaar in veel kleuren en tevens te voorzien van glassecties.

Wat zijn snelloopdeuren?

Snelloopdeuren worden voornamelijk gebruikt om diverse compartimenten van een magazijn af te schermen. Een groot voordeel van de snelloopdeur is dat je toch voorkomt en is speciaal ontwikkeld om snel te sluiten tijdens klimaatbeheersing. De deuren worden gerealiseerd met RVS en komen voornamelijk voor bij bedrijven die te maken hebben met voedingsmiddelen. De snelloopdeuren zijn overigens geschikt als binnen- en buitendeuren.

Wat zijn schuifdeuren?

Schuifdeuren voor bedrijfshallen en stallen zijn niet de standaard sectionaaldeuren, die omhoog schuiven, maar de standaard schuifdeuren schuiven naar links en naar rechts. Deze deuren worden veelal doorgevoerd binnen de agrarische sector, waaronder bji opslagloodsen, werkplaatsen en veestallen. Het voordeel van de schuifdeuren is dat deze bestand zijn tegen hoge luchtvochtigheid en tevens tegen ammoniak. De panelen bestaan uit 40 mm dik materiaal en zijn hierdoor goed geïsoleerd . De schuifdeuren en overigens alle andere deuren worden volledig op maat gemaakt en beschikken over een uniek stijl. Wilt u meer informatie over bedrijfsdeuren? Bekijk dan de link in dit artikel.

Over de auteur

Willem