Voeding

De beste koffie maak je met deze interessante tips

Geschreven door Willem

Ervaren koffiedrinkers weten dat er in de praktijk een niet onaanzienlijk verschil kan bestaan op vlak van kwaliteit voor wat koffie betreft. De smaak die je ervaart bij het drinken van koffie is dan ook sterk afhankelijk van allerhande verschillende factoren. Het betreft hier niet uitsluitend het soort koffiebonen waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook bijvoorbeeld de manier waarop ze worden verwerkt. Ben jij iemand die graag zo optimaal mogelijk wil kunnen genieten van zijn of haar tasje koffie? Dan is het zonder meer interessant om rekening te houden met de verschillende tips zoals deze staan aangegeven hier op deze pagina.

  1. 1.) Bewaar je koffiebonen op een geschikte locatie

In eerste instantie moet je bij het aanschaffen van koffiebonen altijd zorgen voor een goede plaats om ze te bewaren. Het wordt aangeraden om koffiebonen altijd te bewaren op een droge en luchtdichte plaats. Een vaak gemaakte fout van veel mensen is dat ze hun koffiebonen in de diepvries of de koelkast gaan bewaren. Dat is echter helemaal niet interessant, integendeel. De koffiebonen hierin bewaren zal er namelijk altijd voor zorgen dat ze een niet onaanzienlijk deel van hun smaak en aroma zullen verliezen. Hou hier dus in de praktijk altijd rekening mee wanneer je echt goede koffie wil kunnen drinken!

  1. 2.) Kies ervoor om zelf je koffie te malen

Wat veel mensen niet weten is dat na het malen van koffie deze zomaar even 90 procent van haar aroma’s verliest. Omwille van deze reden wordt het aangeraden om zelf een koffiemolen te kopen en het malen zelf te doen. Door het kopen van een handmatige koffiemolen kan je de kosten binnen de perken houden terwijl je altijd kan rekenen op lekker verse koffie. Een alternatief voor een handmatige koffiemolen is overigens een elektronisch exemplaar. Deze doet het werk volledig voor jou terwijl je doorgaans altijd de maalgraad kan instellen.

  1. 3.) Denk aan de juiste temperatuur voor het water 

Bij het zetten van koffie is het ook altijd van belang om rekening te houden met de temperatuur van het water. Veel mensen doen dit niet, maar ondervinden achteraf dat dit de smaak van de koffie behoorlijk kan beïnvloeden. In principe is het aan te raden om gebruik te maken van een watertemperatuur van tussen de 90 en 96 graden. Is het water warmer? Dan zal de koffie komen te verbranden. Zorgt dit ervoor dat warmer altijd beter is? Zeker niet. Kouder water zal er namelijk voor zorgen dat er sprake is van een minder goede smaak opname en dat is uiteraard ook niet meteen de bedoeling.

  1. 4.) Reinig regelmatig je koffiemachine! 

Last but not least moet je er rekening mee houden dat de koffiemachine waar je gebruik van maakt regelmatig wordt schoongemaakt. Er wordt in de praktijk nog steeds weinig bij stilgestaan, maar kalk in de machine kan ervoor zorgen dat de smaak van je koffie zeer negatief wordt beïnvloed. Wil je dit graag voorkomen? Zorg er dan voor dat je machine regelmatig wordt schoongemaakt. Zo krijgt kalk geen kans en zal je kunnen vaststellen dat je koffie altijd een zo optimaal mogelijke smaakervaring zal weten te realiseren.

Op KoffieTheePlaza.nl vind je alle benodigdheden voor het reinigen van je koffiemachine!

Over de auteur

Willem

Laat een reactie achter