Bouw

Hoe elektrische machines de industrie overnemen

Geschreven door Willem

De industrie is door de jaren heen flink geëvolueerd. Waar vroeger alles nog met de hand getild werd, zijn er door de jaren heen meer en meer handigheden ontwikkeld die het werk voor medewerkers in alle sectoren kunnen verlichten. De afgelopen decennia zijn deze hulpvoorwerpen ook doorontwikkeld en tegenwoordig zijn de meeste hulpvoorwerpen al elektrisch te verkrijgen. Denk aan een elektrische stapelaar, een elektrische palletwagen of een elektrische pompwagen

Voordelen elektrische machines 

De elektrische machines verlichten iedere vorm van fysiek werk enorm. Door de machines hoeft er bijna geen fysieke kracht meer gezet te worden om producten te verplaatsen of op te stapelen. Hierdoor zullen alle medewerkers die in aanraking komen met dit fysieke werk stukken minder vermoeid en gesloopt raken. De gebruikers van de apparaten kunnen langer en beter het werk uitvoeren, dit is voor zowel werkgever als werknemer fijn! Doordat de intensiteit van het fysieke werk enorm verlaagd wordt, is de kans op blijvende schade voor medewerkers ook stukken kleiner dan voorheen. Vroeger was de kans redelijk aannemelijk dat mensen die fysiek werk uitvoerden op latere leeftijd bijvoorbeeld rugklachten kregen. Door de ontwikkeling op het gebied van elektronische machines is de kans weer een stuk kleiner geworden! 

Nadelen elektrische machines 

Net zoals bij ieder voordeel, kleeft aan dit voordeel ook een nadeel. Een elektrische pompwagen is bijvoorbeeld stukken duurder dan een normale pompwagen. Voor de werkgever kan dit een reden zijn om vast te houden aan de reguliere pompwagen. Deze uitgaven zijn echter eenmalig en dusdanig werk bevorderend, dat het voor een werkgever ondanks de hogere kosten een goede beslissing zou zijn om voor een elektrische pompwagen te kiezen. Daarnaast zorgt de ontwikkeling op het gebied van elektronische werkmachines ervoor dat er minder medewerkers bij een specifiek bedrijf in dienst hoeven zijn. Ze dragen dus bij aan de modernisering van een onderneming waarin ook minder mensen werkzaam hoeven zijn. Deze werkgelegenheidsdaling wordt natuurlijk ook weer deels opgeheven door de extra productiemogelijkheden. 

Over de auteur

Willem

Laat een reactie achter