Bouw

Zonwering houd het hoofd koel

Zonwering
Geschreven door Willem

Een heerlijke zonnige zomerdag, daar kunnen we intens van genieten. De barbecue staat aan, het zwembadje is opgeblazen en de koelkast zit vol frisse verkoelende versnaperingen. Maar wanneer de zonnestralen de hele dag op de ramen branden word het toch wel akelig heet binnen in huis en op het terras tegen het huis aan in de volle zon is het ook amper uit te houden. Rolluiken of zonwering doen in dit geval wonderen. Met zonwering beheers je je binnenklimaat zoals het jouw aanstaat en met een markies of uitvalscherm houdt je het terras ook heerlijk in de schaduw. Heerlijk genieten van de zon doe je dan onder jouw voorwaarden en wanneer jij dat wil. Rolluiken hebben daarnaast ook nog eens ’s winters een isolerende werking zo dat je twee vliegen in één klap slaat.

Mager Zonwering Hoogeveen biedt u verschillende mogelijkheden

Of het nu gaat om een terras in de schaduw te kunnen zetten of meer om het huis uit de zon te houden. Er zijn verschillende methodes om je wensen waar te maken en dat gewoon binnen het jou toegankelijke budget. Van handbedienbare markiezen en uitvalschermen tot volledig mechanisch bedienbare zonwering of rolluiken. Mager Zonwering en Rolluiken Hoogeveen heeft het allemaal in huis en heeft voor ieder klus de juiste oplossing. Kwaliteit staat er hoog in het vaandel en het gepassioneerd en vakkundige personeel kan elke zonwering klus aan! Zij komen graag, na afspraak, op locatie om de verschillende mogelijkheden door te nemen.

Rolluiken en zonwering voor een aangenaam klimaat

Natuurlijk ziet op een mooie zonnige zomerdag de wereld er altijd een stukje mooier uit. Wanneer het echter niet uit te houden is op de slaapkamer vanwege de hitte zijn die mooie zomerdagen meteen alweer een stuk minder. De oplossing ligt binnen handbereik en is zeer eenvoudig. Het plaatsen van rolluiken of zonwering maakt het binnenshuis een stuk aangenamer vertoeven en je kunt weer ten volle genieten van de mooie zomerdagen. Geen last meer van slapeloze nachten door een oververhitte slaapkamer, geen irritante zonnestralen op je televisiescherm en geen woonkamer waar het behang bijna van de muur afsmelt. Met de juiste zonwering creëert u een koel huis met een schaduwrijk terras als bonus. Heerlijk genieten in en rond het huis, ook op de warmste dagen van het jaar. Er zijn verschillende soorten zonwering, wij laten ze hier allemaal voorbij komen.

Alleen buitenzonwering houdt het huis écht koel

Nu zijn er verschillende soorten binnenzonwering in de markt verkrijgbaar maar om de hitte echt buiten te houden volstaat alleen buitenzonwering. Met binnenzonwering houdt je de zonnestralen weliswaar tegen, maar je voorkomt niet dat de warmte het huis binnenkomt. Vandaar dat wij ons dan ook enkel concentreren op buitenzonwering, die zijn er ook in verschillende soorten en maten en voor elk budget is er wel een zonwering te koop. Bekijk bijvoorbeeld eens het aanbod rolluiken Hoogeveen. Rolluiken zijn misschien wel de meest veelzijdige zonwering te noemen. Ze houden zomers de zon buiten, ’s winters werken ze isolerend en als klap op de vuurpijl werken ze ook nog eens prima als inbraakbeveiliging. Het isolerende karakter komt ook nog eens van pas wanneer je een druk stadscentrum bewoont of aan een drukke weg. Ook zijn ze heerlijk verduisterend wat het slaapgenot ook nog eens ten goede komt!

Naast resultaat ook nog eens een mooie uitstraling

Zonweringscreens zijn ook dé perfecte manier om zonnestralen buitenshuis te houden. Screens zijn schermen die bestaan uit gevlochten glasvezel. Het zicht van buiten naar binnen wordt minder maar het zicht van binnen naar buiten blijft vrijwel optimaal. Het zonlicht word wel tot 85% gereduceerd. Een variant hierop is de zipscreen, deze wordt aan de zijkanten begeleid door geleiders. Dit om de wind er niet achter te laten komen én het zorgt voor een mooie strakke uitstraling. Ook de markiezen hebben als zonwering een geweldige reputatie. Omdat ze aan de zijkanten dicht zijn, houden ze op deze manier de zon ook erg goed tegen. Ook geven ze de buitenkant van het huis meteen een nieuwe frisse look. Markiezen zijn dan ook tijdloos, zowel oude woningen als nieuwe woningen worden voorzien van deze elegante zonwering. Qua kleur valt er met de markies ook oneindig te variëren.

De traditionele uitvalscherm is onverminderd populair

Uitvalschermen geven ook een sublieme bescherming tegen fel zonlicht en houden de hoge temperaturen buitenshuis. Ze zijn voor elk type raam geschikt waarbij een vrije doorloop geen rol speelt. De traditionele uitvalschermen ogen bijzonder fraai tegen de gevel en voldoen aan alle eisen. Uitvalschermen kunnen geleverd worden met armen met een veersysteem of met vaste armen, al dan niet windvast uitgevoerd. De naar keuze traditioneel of een cassettesysteem bediening kan handmatig of elektrisch bediend. Mager zonwering Hoogeveen heeft een ruim aanbod aan uitvalschermen, het bedrijf levert, monteert en repareert uitvalschermen in heel Drenthe en omstreken.

Over de auteur

Willem