Marketing

WordPress: waarom heeft mijn bedrijf een website nodig?

Geschreven door Willem

Tegenwoordig heeft iedereen een website nodig, tenminste zo wordt er vaak gedacht. Er wordt veel geld aan het bouwen van een nieuwe website uitgegeven en vervolgens gebeurd er niets mee. Heb je als bedrijf wel eens een website nodig? Zo ja, wat kun je er dan precies mee bereiken? In dit artikel geven we antwoord op deze twee vragen en geven we handige tips voor het bouwen van een eigen website met WordPress. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je wel en niet moet doen.

Waarom een website?

Een website kan verschillende doeleinden hebben. Zo kan een website simpelweg als visitekaartje dienen. Er wordt dan informatie op de website aangeboden over de diensten en producten en daarbij staan de contactgegevens en mogelijk een routebeschrijving online. Deze websites zijn simpel en de opstartkosten liggen meestal laag. Wil je iets met de website bereiken dan zou je deze doelstellingen kunnen nastreven: het binnenhalen van leads (contactgegevens), het promoten van producten aangeboden door externe partijen of de verkoop van jouw eigen producten en diensten. Bepaalde producten en diensten zijn geschikt om online te verkopen, terwijl dit bij andere producten niet het geval is. Zo zullen de meeste mensen niet een duur schilderij online aanschaffen. Een dergelijk schilderij willen ze namelijk eerst gezien hebben, voordat ze tot het aanschaffen ervan overgaan.

Wel of geen website?

Als je geen duidelijk doelstelling hebt met je website is het beter om er geen een te beginnen. Het is namelijk belangrijk dat je de website up-to-date houdt en je website regelmatig optimaliseert om zodoende de doelstellingen te bereiken. Neem je alleen een website als visitekaartje dan ben je minder tijd kwijt aan het updaten van de website. Wel is het belangrijk dat je de tijd neemt om de website te onderhouden zoals bijvoorbeeld het doorvoeren van een update. Het laten bouwen van een website kan best veel geld kosten en dus is het belangrijk dat je duidelijke plannen hebt.

Zelf een website bouwen?

Wanneer je tijd en geduld hebt is het mogelijk om zelf een website te bouwen. Via WordPress kun je eenvoudig een website bouwen. Wel duurt het een tijdje voordat je het programma begrijpt en een professionele website kunt bouwen. Niet iedereen heeft hier tijd voor over. Mocht je van plan zijn om zelf een website met WordPress te bouwen dan is het downloaden van een WordPress Handleiding geen slecht idee.

Over de auteur

Willem