Diversen

Hoe kan een incassobureau je helpen?

Geschreven door Willem

Heb jij een eigen bedrijf en merk je dat klanten hun facturen niet betalen? Dan kun je natuurlijk een incassobureau inschakelen. Daar zijn ze gespecialiseerd in het benaderen van klanten die hun rekeningen niet betalen, en zorgen ze ervoor dat dat alsnog gebeurt. Een incassobureau doet dit natuurlijk niet voor niks, maar het levert je wel veel rust en zekerheid op. Je hoeft namelijk zelf niet meer achter deze klanten aan te zitten, en dat scheelt je enorm veel kopzorgen. Veel ondernemers vinden het ontzettend lastig om aan hun klanten te vragen of ze een factuur s.v.p. willen betalen. Ze hebben een goede relatie met deze klant, en misschien heeft diegene of dat bedrijf de factuur gewoon over het hoofd gezien. Als je ze echter al enkele keren gevraagd hebt of ze de factuur willen betalen en gebeurt nog steeds niet, dan kun je een incassobureau inschakelen.

Een incassobureau contacteert jouw klant

Als je het zelf heel erg ongemakkelijk vindt om die ene klant te benaderen met het vriendelijke, doch (inmiddels) dringende verzoek om te betalen, dan kun je daarvoor een incassobureau inschakelen. Op het moment dat jouw klant benaderd wordt door een extern bedrijf zullen ze jou er niet zo gauw persoonlijk op aanrekenen. Jij bent het immers niet die ze met hun neus op de feiten drukt, maar een ander bedrijf. Daardoor blijft de relatie tussen jou en deze klant goed, en zal deze veel minder snel de samenwerking opzeggen.

Direct een incassozaak starten

Heb jij een fikse openstaande factuur waarvan je echt een betaling verlangt? Dan kun je direct een incassobureau inschakelen om deze voor je over te nemen. Zij kunnen namelijk al dit soort zaken van je overnemen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de factuur te uploaden en de gegevens van de klant door te geven. Het kost je niet meer dan twee minuten om de incassozaak te starten, en vervolgens neemt zo’n incassobureau alles van je over. Je kunt ervan uitgaan dat de rekening daarna alsnog betaald wordt, en kunt dus rustig verder gaan met waar je mee bezig was. Het scheelt je dus niet alleen tijd, maar tevens kopzorgen. Een incassobureau kun je natuurlijk eenmalig inschakelen, maar ook meerdere keren per jaar. Zeker als je met zeer veel klanten te maken hebt die relatief grote bedragen moeten betalen is het slim om een vaste samenwerking aan te gaan met één incassobureau. Zij regelen dan al dit soort zaken voor je, en jij hoeft je er niet druk om te maken.

Wat kost het versturen van een aanmaning?

Veel ondernemers denken dat het heel duur is om een incassobureau in te schakelen, maar dat is niet waar. Er zitten vaak wel kosten verbonden aan dit bureau, maar doordat het in feite te wijten is aan de klant kun je deze kosten op degene verhalen. Het is helemaal niet raar om extra kosten te rekenen wanneer je gedwongen bent een incassobureau in te schakelen. Zo zorg je ervoor dat je deze kosten niet zelf hoeft te betalen.

Over de auteur

Willem