Diversen

Kan ik als beginner geld verdienen met het investeren in Bitcoins?

Geschreven door Willem

Investeren in cryptocurrency kan een enorme winst opleveren. Het is echter ook zeer gewaagd. Je kunt snel een grote hoeveelheid geld winnen, maar ook zeker verliezen. Dit betekent dat cryptohandel opwindend is en dat het onder zware druk erg moeilijk kan zijn kalmte te bewaren. Er zijn veel manieren om geld te verdienen in de cryptocurrency-industrie, maar niet alles is effectief en safe. In dit artikel lees je 4 tips om zelf te investeren in Bitcoins. 

Investeren op de lange termijn 

De gemakkelijkste manier om geld te verdienen met bitcoin kopen is het behouden van een aantal munten totdat de prijs stijgt. Als er een goed percentage winst is gemaakt kun je de munt vervolgens uit laten betalen. Het uitgangspunt van beleggen op lange termijn is dat je onderzoek hebt gedaan en gelooft dat de bitcoin koers die je belegt in de loop van de tijd meer marktaandeel zal gaan generen. Omdat dit een langetermijninvestering is van beleggen is de langdurigheid tot dat je daadwerkelijk winst maakt meteen ook het nadeel.

Het ‘minen’ van Bitcoins

Het zogeheten ‘minen’van Bitcoins is een lastige, maar succesvolle manier om Bitcoins te bemachtigen. Hoewel het mijnproces vanaf een computer kan worden gedaan, heb je nog steeds basissoftware, specifieke hardware, crypto-portefeuilles en veel elektriciteit nodig. De meeste Bitcoin-mijnbouw wordt gedaan in een groot magazijn waar goedkope elektriciteit is. Het verdienpotentieel bij deze manier is hoog, maar de beginnerskosten zijn hoog en het effectief minen is relatief moeilijk. 

Verhandelen op andere uitwisselingswebsites

Wat een zeldzame manier is om winst te maken met cryptocurrencies is het kopen van een Bitcoin-munt op een uitwisselingswebsite en vervolgens weer te verhandelen op een andere uitwisselingswebsite waar Bitcoins worden verhandeld. Dit is een lastige manier om op korte termijn snel geld te verdienen.

Initial Coin Offering

ICO (Initial Coin Offering) is het aanbieden van munten die vergelijkbaar zijn met de manier hoe  crowdfunding werkt. Met ICO kunnen ondernemers geld inzamelen door hun virtuele geld te creëren en te verkopen zonder risicokapitaal. Het doel hierbij is om een enorm rendement op je investering te behalen, maar het investeren in deze ‘crowdfunding projecten’ kan een enorm risico zijn. Je kunt beter pas investeren als je er echt van overtuigd ben dat het project voldoende rendement oplevert.

Over de auteur

Willem