Diversen

Met kunst maak je het afscheid collega onvergetelijk

Een afscheid collega is een gelegenheid waarbij een bijzonder cadeau nodig is. Dit cadeau moet waardering uitspreken, succes wensen, goede herinneringen oproepen en persoonlijk zijn. Alleen op die manier maak je van het afscheid collega een onvergetelijke gebeurtenis en laat je de persoon die weggaat zien dat je hier tijd en energie in hebt gestoken. Ook al is het verdrietig dat er iemand uit je leven verdwijnt, tegelijkertijd wil je deze persoon succes wensen en ben je trots op wat jullie hebben bereikt tijdens jullie samenwerking. Daarom hoort hier een cadeau bij dat deze gelegenheid en de tijd onvergetelijk maakt. Kunst is dan een uitstekende keuze.

Een afscheid collega met het perfecte cadeau

Kunst is in vele opzichten een ideaal cadeau voor een afscheid collega. Door kunst te geven spreek je waardering uit, omdat kunst eigenlijk altijd gezien wordt als iets van waarde. Tegelijkertijd kun je het cadeau persoonlijk maken, door een kunstwerk uit te kiezen dat iets uitbeeldt wat jullie hebben meegemaakt, dat aansluit bij de smaak en stijl van je collega of wat te maken heeft met het werk wat jullie samen hebben gedaan. Kunst wekt emoties op en het is bijzonder hoe kunstenaars met een statisch voorwerp toch zo veel kunnen zeggen. Daarom kun je vast een kunstwerk vinden dat het sentiment uitspreekt dat jij wilt doorgeven als je collega weggaat.

Verschillende ideeën voor inspiratie

Er wordt in Nederland schitterende kunst gemaakt en we hebben het voorrecht om een groot aantal getalenteerde kunstenaars in ons land te hebben die echt bijzonder werk leveren. Wil je kunst als cadeau geven bij een afscheid collega, dan kun je de onderstaande ideeën gebruiken als inspiratie.

1.     Een schilderij of foto

Kies een schilder of fotograaf uit die kunst maakt voor aan de muur. Een schilderij of foto zal bij iemand thuis jarenlang aan de muur hangen en jouw collega herinneren aan de tijd bij het bedrijf. Kies voor een onderwerp dat aansluit bij het werk dat jullie hebben verricht, bij iets wat jullie samen hebben meegemaakt of bereikt of wat past bij het interieur en de smaak van je collega. Je hebt dan een persoonlijk cadeau maar het blijft duidelijk wat de boodschap is.

2.     Een tuinbeeld

Een bronzen of keramieken tuinbeeld zal iemands tuin jarenlang versieren. Voor een afscheid collega kies je een beeld uit dat de gelegenheid goed samenvat. Denk dan bijvoorbeeld aan iets wat een nieuwe fase in het leven symboliseert of samenwerking. Het beeld zal je collega elke keer dat deze de tuin in stapt herinneren aan de tijd die jullie samen hebben doorgebracht.

3.     Een gebruiksvoorwerp

Een schaal gemaakt door een pottenbakker, een meubelstuk, een vaas of servies; het zijn allen voorbeelden van kunst wat ook als gebruiksvoorwerp kan worden toegepast. Geef bij het afscheid collega niet alleen een kunstwerk cadeau, maar ook een voorwerp waar je collega wat aan heeft en iets mee kan. Een schitterende fruitschaal mag met trots in huis tentoon worden gesteld.

Over de auteur

Willem