Diversen

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een kantoorruimte?

Geschreven door Willem

Als ZZP’er kun je heel erg behoefte hebben aan het hebben van een eigen kantoorruimte. Thuiswerken klinkt ideaal, maar niet iedereen is er voor gemaakt om het zo te zeggen. Ondernemers die al een kantoor hebben zijn op den duur ook op zoek naar een ander kantoorpand, omdat het oude kantoor bijvoorbeeld te klein geworden is voor het aantal werknemers. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een nieuwe kantoorruimte? We geven je graag een aantal tips.

Het vinden van de geschikte kantoorruimte

Er zijn genoeg mogelijkheden om een geschikte kantoorruimte te vinden. Online, maar ook offline. Stel dat je een kantoorruimte wilt huren in de omgeving van Alphen aan den Rijn, dan kun je bijvoorbeeld online zoeken naar kantoorruimte huren Alphen aan den Rijn. Vervolgens krijg je genoeg resultaten te zien waar je informatie over beschikbare ruimtes kunt opvragen. Je kunt natuurlijk ook in de auto stappen en een rondje gaan rijden of je ergens “te huur” of “te koop” op de gevels van bedrijfspanden ziet staan. Bovendien werkt het ook goed om eens om je heen te vragen aan vrienden, familie of ondernemers om te kijken waar zij gevestigd zijn met hun bedrijf. Wellicht dat daar ook nog ruimtes beschikbaar zijn.

De locatie

Allereerst speelt de locatie natuurlijk een grote rol. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor jouw klanten en eventueel voor jouw medewerkers als je die hebt. Het is bijvoorbeeld niet ideaal als je ruim 2 uur in de auto moet zitten om op kantoor te komen. Kijk daarom liever lokaal of er een beschikbare ruimte bij jou in de buurt is.

Kopen of huren

Ook moet je bij jezelf nagaan of je een kantoorpand wilt kopen of dat je liever iets gaat huren. Ga je als ZZP’er voor het eerst naar een kantoorruimte kijken? Dan adviseren wij jou om eerst te gaan huren. Als je eerst een tijdje een kantoorruimte gaat huren, kun je erachter komen wat je belangrijk vindt in een kantoorruimte en dan kun je uiteindelijk altijd nog iets gaan kopen.

Bedrijfsverzamelgebouw of niet?

Tegenwoordig zie je dat steeds meer ondernemers kiezen voor een kantoorruimte binnen een bedrijfsverzamelgebouw. Dit heeft dan ook zo zijn voordelen. Zo is het voor ZZP’ers bijvoorbeeld prettig dat je met meerdere ondernemers in één gebouw zit. Het is een mooie manier om te netwerken en zo wellicht nieuwe klanten binnen te halen. Het nadeel kan zijn dat je een concurrent binnen het pand hebt zitten. Neem bijvoorbeeld de beautysalons. Als

er twee salons binnen een bedrijfsverzamelgebouw zit, kunnen klanten wellicht overlopen naar de nieuwe.

Parkeren

Ook de parkeermogelijkheden spelen een belangrijke factor bij het kiezen van een kantoorruimte. Niets is zo vervelend dan wanneer je een half uur rondjes moet rijden om op zoek te gaan naar een parkeerplek.

Succes!

We hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in ons artikel en wensen jou veel succes bij het uitzoeken van een nieuwe kantoorruimte.

Over de auteur

Willem