Diversen

Zakelijk glasvezel, tegenwoordig eigenlijk onmisbaar

zakelijk glasvezel
Geschreven door Willem

Zakelijk glasvezel afsluiten wordt door veel bedrijven aanzien als een absolute must. Zij zijn dan ook in de praktijk niet langer tevreden met de eerder bescheiden snelheden waarmee ze dagelijks moeten werken. De gemiddelde snelheid die in Nederland via de kabel op moment van schrijven kan worden behaald is gelegen rond de gemiddeld 15 Mbps. Dat is niet slecht, maar kan zeker nog een behoorlijk stuk beter. Bij de keuze voor een zakelijk glasvezel pakket zult u kunnen vaststellen dat deze gemiddelde snelheid aanzienlijk hoger is gelegen. Dit betekent concreet dat u kunt rekenen op een snelheid van 50, 100 of 500 Mbps. De hogere snelheid is volgens menig aantal partijen het belangrijkste voordeel dat is verbonden aan een zakelijk glasvezel pakket. Buiten dit voordeel zijn er echter nog heel wat meer waar u op kunt rekenen. Om welke voordelen het precies gaat ontdekt u hier op deze pagina. 

Wat is glasvezel nu precies? 

Glasvezel is een vezel welke over een net zo dunne textuur beschikt als haar. De vezels bestaan eigenlijk uit twee verschillende soorten glas welke aan elkaar zijn gesmolten. Samen vormen deze twee soorten één sterk geheel. De informatie die over de kabels gaat wordt verstuurd door middel van een laserlicht. Dit gebeurt ongelofelijk snel. Voor glasvezel geldt dat er alles mee kan worden gedaan wat ook met de traditionele kabel kan gebeuren. Concreet betekent dit dat u over de mogelijkheid beschikt om te internetten, te bellen en televisie te kijken. Dit gezegd zijnde is het voor veel mensen wellicht nog niet duidelijk hoe zakelijk glasvezel nu precies werkt. 

Het doorgeven van informatie over een glasvezelkabel vertoont in de praktijk sterke gelijkenissen met het doorseinen van een zogenaamde morsecode. Dit bijvoorbeeld door gebruik te maken van een zaklamp. Door de lamp telkens lang of kort aan- en uit te schakelen wordt er een reeks bestaande uit punten en strepen gerealiseerd. Op deze manier kan er een boodschap in morse code worden doorgegeven. Ook bij glasvezel is dat het geval. De digitale informatie wordt verzonden door middel van een laserlicht. Dit laserlicht zal tegen een enorme snelheid worden aan- en uitgeschakeld. Des te sneller dit proces verloopt, des te sneller ook de informatie zal worden verstuurd. 

Welke voordelen zijn er verbonden aan een zakelijk glasvezel pakket?

De keuze voor zakelijk glasvezel is er één die in de praktijk heel wat interessante voordelen met zich meebrengt. In principe zijn er drie concrete voordelen waar u rekening mee kunt houden. Het gaat hierbij concreet om de volgende: 

  1. De snelheid bij zakelijk glasvezel ligt veel hoger dan bij de gewone kabel het geval is;
  2. De upload- en downloadsnelheden liggen bij zakelijk glasvezel even hoog; 
  3. Er wordt gebruik gemaakt van een veel opener netwerk dan deze van de gewone kabel; 

De bovenstaande voordelen zorgen ervoor dat glasvezel voor zowel particulieren als bedrijven een interessante oplossing kan betekenen voor heel wat uiteenlopende problemen. Bovendien kan er worden vastgesteld dat de kosten voor een zakelijk glasvezel pakket in de praktijk niet hoger hoeven te liggen dan voor een standaard pakket dat werkt op de kabel het geval is. Het spreekt voor zich dat dit ook voor menig aantal ondernemingen mooi meegenomen is. 

Voor glasvezel oplossingen met een zakelijke focus, neemt u contact op met e-Quest.

Over de auteur

Willem

Laat een reactie achter