Diversen

Een accountantskantoor, een waardevolle partner

Accountantskantoor
Avatar
Geschreven door bedrijvenweblog

Als bedrijf moet u zich steeds de vraag stellen waar u echt goed in bent. U kunt namelijk niet goed zijn in alles. Wanneer u een antwoord heeft gevonden op deze vraag is het logische vervolg dat u op zoek gaat naar mogelijkheden om de zaken waar u minder bedreven in bent uit te besteden. Mede omwille van deze reden zijn er in de praktijk steeds meer bedrijven die ervoor kiezen om bijvoorbeeld een accountantskantoor onder de arm te nemen. Men doet dit omdat op deze manier de administratieve druk aanzienlijk kan worden verlaagd. De tijd die hierdoor wordt uitgespaard kan vervolgens worden gebruikt om te doen waar het bedrijf echt goed in is. Bent u ook aan het overwegen om een accountantskantoor onder de arm te nemen? Dan kan de informatie op deze pagina u daar wellicht bij helpen! 

  1. Wat kan een accountantskantoor voor u betekenen? 

Steeds meer bedrijven kiezen er vandaag de dag voor om een accountantskantoor onder de arm te nemen. Waarom is dat eigenlijk en wat kan zo’n kantoor nu precies voor uw bedrijf betekenen? Wel behoorlijk wat zo blijkt. Enkele zaken die u aan een accountantskantoor kan toevertrouwen zijn onder meer: 

  1. Het regelen van de periodieke BTW-aangiften; 
  2. Het indienen van de belastingaangifte voor uw onderneming; 
  3. Het verstrekken van fiscaal advies; 
  4. Het verlenen van bijstand bij een mogelijke BTW- of belastingcontrole; 

De wetgeving inzake bedrijven verandert in Nederland (en de rest van de wereld) vaak in een razendsnel tempo. Wilt u er zeker van zijn dat u bijvoorbeeld op fiscaal vlak alle interessante mogelijkheden zoveel mogelijk weet te benutten? In dat geval zult u al snel kunnen vaststellen dat het eigenlijk een absolute must is om een accountantskantoor onder de arm te nemen.

Accountantskantoor
Accountantskantoor
  1. Is een accountantskantoor inschakelen de kostprijs waard?

In welke mate het inschakelen van een accountantskantoor diens kostprijs precies waard is, is uiteraard voor een belangrijk deel afhankelijk van de expertise waarover ze beschikt. Dit gezegd hebbende ligt de kostprijs die een accountantskantoor in rekening brengt in de praktijk doorgaans goed in lijn met haar ervaring en kennis van de markten en sectoren waarbinnen ze actief is. Ondanks het feit dat een beroep doen op een accountant in de praktijk uiteraard gepaard gaat met een niet onaanzienlijk kostenplaatje is het wel zo dat u hiermee ook een bepaald financieel voordeel kunt behalen. Sterker nog, eigenlijk kan een accountantskantoor inschakelen u meerdere interessante financiële voordelen opleveren, namelijk: 

  1. U kunt een accountant laten bemiddelen bij een mogelijke belastingcontrole; 
  2. U weet precies hoe optimaal alle fiscale voordelen te benutten; 
  3. U kunt meer tijd besteden aan hetgeen waar u zelf als ondernemer goed in bent; 

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het voor mensen met een beperkte administratieve kennis helemaal niet interessant is om hun administratie zelf te doen. Bovendien moet het gezegd dat u als bedrijfsleider wellicht wel wat beters te doen heeft. Het is namelijk niet met het regelen van uw administratie dat u geld verdient, maar wel met het verkopen van uw producten en / of het leveren van uw diensten. Ook dit is dan ook beslist een extra goede reden om een accountantskantoor in te schakelen!

Voor professionele accountancy, accountants en adviseurs kijkt u op BOEKZO!

Over de auteur

Avatar

bedrijvenweblog

Laat een reactie achter