Diversen

Professioneel logo laten maken, waar moet je op letten?

professioneel logo laten maken
Avatar
Geschreven door bedrijvenweblog

Een sterk en professioneel logo laten maken is nog niet zo makkelijk. Allereerst moet je op zoek naar een goede logo ontwerper. Heb je deze gevonden? Dan is het belangrijk om een duidelijke briefing te maken, zodat de ontwerper precies weet wat jij voor ogen hebt. 
Een duidelijke briefing met al je wensen is erg belangrijk als je een professioneel logo wilt laten maken. Een professioneel logo laten maken? Let op onderstaande drie punten waaraan een goed logo moet voldoen!

3x waaraan een goed logo moet voldoen

Een goede logo ontwerp weet natuurlijk hoe je een professioneel logo moet maken, maar het kan zeker geen kwaad om onderstaande punten nog eens in je briefing mee te nemen voor het beste resultaat.  

1. Tijdloos ontwerp

Als je een logo wilt laten ontwerpen dan moet deze natuurlijk jaren meegaan. Natuurlijk kan het zijn dat je het logo tussentijds nog eens wilt verbeteren, maar je wilt niet dat je binnen enkele jaren weer een ander logo moet laten maken. Daarom is het belangrijk om een tijdloos ontwerp te laten maken die over 10 jaar nog steeds sterk is en past bij je bedrijf. 

2. Simpel

Het moeilijkste van een sterk logo ontwerpen is dat het ontwerp eigenlijk zo simpel mogelijk gehouden moet worden en tegelijkertijd de juiste eerste indruk geeft bij potentiële klanten. Door je logo simpel te houden is je logo ook beter herkenbaar. Je wilt natuurlijk dat het logo  bij iedereen die (kort) je logo ziet goed blijft hangen en dat ze hem onthouden. Zodat ze de volgende keer het logo herkennen.

3. Veelzijdig

Als je een goed logo hebt laten ontwerpen dan wil je natuurlijk ook dat deze veelzijdig gebruikt kan worden. Je wilt het logo op je website, visitekaartjes, briefpapier en reclame uitingen. Je logo moet dus goed uitkomen in verschillende posities. Zowel liggend, staand, klein en groot moet het logo even krachtig zijn.

Over de auteur

Avatar

bedrijvenweblog

Laat een reactie achter