Diversen

4 redenen om Agile trainingen te volgen

Avatar
Geschreven door bedrijvenweblog

Agile werken wordt steeds vaker toegepast in organisaties. Bij deze werkmethode staan effectiviteit en efficiëntie centraal. Maar waarom zou je investeren in Agile trainingen? In dit artikel geven wij 4 redenen om Agile trainingen te volgen. 

Reden 1. Hogere kwaliteit

Als organisatie wil je natuurlijk geen slechte diensten of producten leveren. Door gebruik te maken van de agile werkmethode zal het product of de dienst in kwaliteit verbeteren en daarnaast worden deadlines ook nog eens makkelijker gehaald. Dit komt doordat bedrijfsprocessen worden verbeterd en de communicatie binnen teams een stuk beter wordt. 

Reden 2. Transparanter

Over het algemeen konden organisaties weinig details geven over de oplevertijd. Bij agile werken wordt het gehele ontwikkelproces een stuk transparanter. Zo weten klanten precies hoelang het duurt een product te ontwikkelen en worden ze regelmatig op de hoogte gehouden. 

Reden 3. Creëer de juiste diensten/producten

Bij de Agile werkmethode wordt er gewerkt in Scrum teams die continu bouwen aan hetgeen waar de klant om vraagt. Dit wordt gedaan in zogenoemde scrum sprints na iedere sprint wordt een deel-product of dienst opgeleverd. Met de feedback van de klant wordt er voor de volgende sprint weer opnieuw gewerkt aan hetgeen wat de klant belangrijk vind. Zo is de kans groot dat de juiste diensten/producten worden ontwikkeld door de vele feedback momenten.

Reden 4. Motivatie

Agile training volgen is ook zeker interessant als de bedrijfscultuur in jouw organisatie aanvoelt alsof het aan vernieuwing toe is. Agile werken is erg populair en medewerkers staan vaak open om te werken met Scrum. Bij Agile werken staat zelforganiserende teams centraal en medewerkers werken samen aan een gezamenlijk doel. Vanaf het moment dat je start met de agile werkmethode zal dit direct effect hebben op de werksfeer en relaties van medewerkers. Er wordt meer samengewerkt en onderling wordt er meer gepraat. Agile werken is dus zeker een aanrader als je voelt dat jouw organisatie aan vernieuwing toe is.

Over de auteur

Avatar

bedrijvenweblog

Laat een reactie achter