Diversen

Wat zijn de voordelen van een uitzendbureau?

Geschreven door bedrijvenweblog

Als onderneming ervoor kiezen om uitzendkrachten in te huren biedt een aantal interessante voordelen. Samen met Workingrebelz (uitzendbureau in Hilversum) hebben we de belangrijkste voordelen in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Geen loonadministratie

Het uitzendbureau is juridisch werkgever van de uitzendkracht. Zij zijn dan ook verplicht om de loonadministratie te voeren. Dit betekent dat zij verantwoordelijk zijn voor het berekenen van pensioenen, premies en reserveringen. Huur je een uitzendkracht in? Dan heb je dus geen omkijken naar de loonadministratie.

Betaal per uur

Uitzendkrachten worden per uur betaald. Voor ieder gewerkt uur wordt een uitzendkracht betaald. Als je ervoor kiest om een uitzendkracht in te huren en de werkzaamheden houden onverwachts op, dan hoef je geen loon door te betalen. Uitzendbureaus zijn erg flexibel, waardoor je op ieder gewenst moment de uitzendkracht kan opzeggen.

Geen werkgeversrisico

Is een uitzendkracht ziek, uitgevallen of met verlof? Dan hoef je geen loon te betalen. Het uitzendbureau is juridisch werkgever en zal dan ook het loon moeten betalen bij ziekte, verlof of uitval. 

Selectie

Heb je meer werknemers nodig? Dan kan het heel lastig zijn om de juiste werknemers te vinden. Ook gaat er veel tijd zitten in het maken van een vacature, reageren op sollicitaties en de sollicitatiegesprekken. Een uitzendbureau heeft vele kandidaten in dienst. Via een uitzendbureau vind je gemakkelijk en snel een uitzendkracht dat past bij jouw bedrijf. Zelf heb je geen omkijken naar de werving en selectie, dit doet het uitzendbureau allemaal voor je. Zij zorgen ervoor dat de juiste kandidaat voor de werkzaamheden waarvoor jij personeel zoekt. 

Voordelen op een rijtje

In onderstaand rijtje hebben we alle voordelen van een uitzendbureau nog eens verzameld.

  • Geen werkgeversrisico voor de uitzendkrachten
  • Per uur ingehuurd en betaald
  • Geen omkijken naar loonadministratie
  • Je loopt geen risico bij uitval, verlof of ziekte

Over de auteur

bedrijvenweblog

Laat een reactie achter